23948sdkhjf

Emirates lade historiens största order

Emirates har lagt en rekordorder med en beställning på 150 Boeing 777X plus 50 optioner på att köpa nya plan samt en order på ytterligare 50 Airbus A380. Det är är den största beställningen av flygplan till den civila luftfarten som någonsin gjorts.
Totalt är ordern värd uppskattningsvis 661 miljarder kronor enligt listprislistan. Avtalet undertecknades på söndagen på Dubai Air Show av Hans höghet (HH) Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, ordförande och verkställande direktör i Emirates Airline och Group, med Jim McNerney, Boeing ordförande, VD och koncernchef, och Fabrice Brégier, Airbus VD och koncernchef. Undertecknandet bevittnades av HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, Förenade Arabemiratens vice president, premiärminister och styresman i Dubai.

Med de senaste beställningarna, oräknat optionerna på att köpa ytterligare flygplan, uppgår nu Emirates totala orderbok till 385 flygplan, fördelat på 214 Boeing 777, 101 Airbus A380, och 70 modell A350, till ett totalt värde av uppskattningsvis 1 108 miljarder kronor.

– Det vi presenterar idag är ett led i vårt engagemang och vår vision att förena världen genom vårt effektiva flygplatsnav i Mellanöstern. Dagens flygplansorder, där leveranserna av 777X ska komma igång under 2020, kommer att räcka bortom 2025. Vi kan nu byta ut gamla flygplan som är pensionsmässiga och lägga grunden för vår framtida tillväxt, sade HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, ordförande och verkställande direktör för Emirates Airline och Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.406