23948sdkhjf

Van Damme går ner i split mellan två backande Volvo-lastbilar

I Volvo Lastvagnars senaste livefilm The Epic Split, som lanserades på torsdagen, utför actionstjärnan Jean-Claude Van Damme sin klassiska pose och går ned i split – mellan två Volvo FM-lastbilar som backar. Men det otroliga stuntet, som är unikt i sitt slag, hade inte varit möjligt utan Volvo Dynamic Steering.
Volvo Dynamic Steering är ett nytt, innovativt system som är utvecklat av Volvo Lastvagnar. Det förbättrar precisionen och stabiliteten i alla körsituationer. Det bygger på en elektroniskt styrd elmotor som regleras omkring 2 000 gånger i sekunden för att öka styrsystemets precision maximalt. Vid backning ger Volvo Dynamic Steering enastående kontroll med en minimal arbetsinsats.
- Filmen visar tydligt vilken oslagbar riktningsstabilitet Volvo Dynamic Steering ger, förklarar Jan-Inge Svensson, som är ingenjören bakom systemets programvara på Volvo Lastvagnar. Stabiliteten och kontrollen är så bra att du kan backa lastbilen en längre sträcka med oerhört hög precision, vilket är precis vad vi gör i den här filmen. Det måste bli perfekt - ända ned på centimeternivå.
Vid låga hastigheter gör Volvo Dynamic Steering att du kan styra nästan helt utan ansträngning och med fantastisk manövrerbarhet. Elmotorn reglerar dessutom styrningen automatiskt och kompenserar för ojämnheter som fortplantar sig upp till ratten, från till exempel sidovindar eller gropar i vägen. Det betyder att behovet av att finjustera styrningen manuellt minskar betydligt. Dessutom vrids ratten automatiskt tillbaka till ursprungsläget när du släpper den, vilket minskar den fysiska belastningen på föraren ytterligare.
I filmen The Epic Split är det Volvo Dynamic Steering som hjälper de två förarna i lastbilarna att hålla exakt samma avstånd och hastighet när de backar. Jean-Claude Van Dammes fysik och förarnas skicklighet var avgörande för att stuntet skulle lyckas, men utan Volvo Dynamic Steering hade konststycket inte varit möjligt.
- Systemet gör sig inte bara bra på film, utan är också väldigt praktiskt för förarna, särskilt i situationer som är mycket styrintensiva, tillägger Jan-Inge Svensson. Till exempel vid backning i smala passager eller i svår terräng. När man backar med släp kan små rattjusteringar göra stor skillnad för fordonets riktning, och arbetet som föraren måste göra i en vanlig lastbil är ofta mycket tyngre. Men med Volvo Dynamic Steering kan föraren hålla en rak linje och styra lastbilen med fantastisk precision.

Se The Epic Split här: http://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10&feature=youtu.be
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093