23948sdkhjf

Viking Grace fick miljöpris

Viking Grace fick första pris i kategorin Teknik, drivning och motorer vid det nyinstiftade Baltic Sea Clean Maritime Awards. Priset delas ut till organisationer som utvecklar nya lösningar för att minska och förhindra miljöfarliga utsläpp.


– Vi känner oss stolta och hedrade. Som rederi verksamt i Östersjöområdet är det viktigt för oss att värna om havet och göra vad vi kan för att minimera vår miljöpåverkan. Priset är ytterligare ett erkännande på det omfattande miljöarbete som Viking Line bedriver och är känt för, säger Peter Hellgren, vd Viking Line Skandinavien.

Det nyinrättade priset Baltic Sea Clean Maritime Award delas ut till organisationer som utvecklar miljövänliga lösningar med målsättningen att minska och förhindra utsläpp från fartyg och hamnverksamhet i Östersjöområdet. Priset delades ut för första gången i går den 11 november i samband med konferensen 4th Annual Forum of the EUSBSR (EU Strategy for the Baltic Region) i Vilnius, Litauen.

Baltic Sea Forum är en icke-vinstdrivande privat organisation, grundad av Martti Ahtisaari, tidigare president i Finland samt Nobels fredspristagare. Organisationens arbete är inriktat på att främja ekonomiskt och kulturellt samarbete över Östersjöområdet och att erbjuda en oberoende plattform och ett nätverk som underlättar utbyte av erfarenheter och idéer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063