23948sdkhjf

Riskkapitalister förvärvar Logent

Riskkapitalisten Adelis Equity Partners Fund I AB och Logent AB:s företagsledning har tecknat avtal om att tillsammans förvärva Logent, den ledande leverantören av integrerade on-site logistiktjänster i Sverige och Norge, från bolagets två grundare och Inter IKEA Investments AB.
Logent bildades i Stockholm 2006 genom en sammanslagning av två konsultorganisationer. Bolaget har de senaste fem åren haft en försäljningstillväxt på cirka 60 procent per år, både organiskt och via strategiska förvärv. Logent har i dag ett brett nätverk av on-site lösningar i Sverige och Norge och sysselsätter totalt cirka 3 500 personer. Bolaget är verksamt inom fem affärsområden och har ett brett tjänsteerbjudande inom logistiktjänster såsom sitelösningar, bemanning, konsulter, tullhantering och freight management samt hamn- och kombiterminaler. Logents omsättning för 2013 beräknas uppgå till cirka 1,3 miljarder kronor.
- Vi är mycket imponerade av Logents utveckling sedan det grundades av Lars-Göran Ahlberger och Peter Fräjdin, säger Jan Åkesson, Co-Managing Partner i Adelis. Bolaget har ett unikt kunderbjudande, en imponerande kundbas och en enastående plattform för tillväxt.
Michael Arvidsson, vd i Logent AB, ser fram emot ett nära samarbete med Adelis för att förverkliga bolagets tillväxtplaner.
- Deras erfarenhet från tidigare investeringar inom tjänstebolag och i logistiksektorn i kombination med starka finansiella resurser möjliggör för oss som bolag att ta nästa steg.
I samband med ägarförändringen kommer Mats Jönsson att väljas till styrelseordförande i Logent. Mats Jönsson har en bred bakgrund inom tjänstebolag inklusive som vd i Coor Service Management.
Transaktionen förväntas komma att slutföras i slutet av november i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094