23948sdkhjf

Blue Water Shipping tar över ACi

Danska Blue Water Shipping fortsätter sin förvärvsoffensiv och övertar ACi Transport & Spedition i Malmö.
Med önskemålet att få ett ännu bättre grepp på den svenska marknaden för transport och logistik öppnade Blue Water Shipping nyligen sitt andra kontor i Sverige – i Stockholm. På fredagen, den 11 oktober, förklarade Blue Water ett tredje kontor öppnat i och med förvärvet av ACi Transport & Spedition AB (ACi), som är känt för sina högkvalitativa kundspecifika transportlösningar.
- Den positiva inställningen på Malmö-kontoret och önskan att göra en skillnad på en mycket konkurrenspräglad transportmarknad passar mycket bra ihop med hur vi utvecklar vår verksamhet i Sverige, säger Björn E. Jensen, chef för Blue Waters verksamhet i Sverige. Vi är kundens godsspeditör och utmärker oss själva genom att hitta de bästa enskilda, kundspecifika lösningarna. Södra Sverige är ett viktigt affärsområde och vi har redan en stor kundportfölj i den här regionen. Att utöka med ett kontor i Malmö som är inriktat på väg-, sjö- och lufttransport är ett logiskt steg i utvecklingen av Blue Waters verksamhet. Malmökontorets starka kompetens och sakkunskap har byggts upp under flera år av arbete med godstransporter och utmanande projekt, vilket bidrar till att vi kan leverera helhetslösningar.
ACi startade 1988 med kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö. Idag har företaget koncentrerat sin verksamhet till Malmö med åtta anställda. Företaget specialiserar sig på transportlösningar till/från Europa med särskild inriktning på marknader som Tyskland, Italien och Benelux. Man erbjuder landvägsgående såväl som miljövänliga kombitransporter på flera destinationer. ACi har även särskild kompetens inom området projekttransporter, där man med utvalda samarbetspartners erbjuder kundanpassade lösningar. År 1991 övergick ägandet till tyska logistikkoncernen Geuther Schnitger Logistics, som är verksamma inom shipping, spedition och stuveri.
- Att bli en del av Blue Water-koncernen är mycket positivt för oss och vi ser fram emot nya, framtida möjligheter, säger Roberto Ecke, administrativ chef på ACi. Vi vinner inflytande på en mycket konkurrensutsatt marknad, eftersom vi nu kan erbjuda ett utökat utbud av tjänster. Vi är övertygade om att både våra kunder och våra samarbetspartners kommer att märka den positiva effekten. Det faktum att Blue Water Shipping och ACi sätter värde på och betonar personlig service och engagemang bekräftar för oss att vi gjort rätt när vi valde att gå med i den här gruppen.
Förvärvet går tillbaka till Blue Waters mål att expandera företagsverksamheten i Norden och kommer inte bara att påverka utvecklingen i Sverige. Blue Water i Sverige har under de senaste åren varit mycket aktiv i att främja sin ställning med transportlösningar till och från alla de nordiska länderna och blev IATA-certifierat 2013. Tidigare i år förvärvade Blue Water det finska företaget Wikeström & Krogius med tre kontor och nästan 40 anställda. Blue Water finns i Skandinavien med kontor i Danmark (16), Sverige (3), Finland (4), Norge (2).
I Sverige etablerades Blue Water i Göteborg den 1 januari 2007, och i september i år öppnades dess andra kontor – i Stockholm. Med förvärvet av ACi i Malmö har Blue Water nu 23 anställda i Sverige. Kunder erbjuds ett brett utbud av olika högkvalitativa väg-, sjö- och lufttransporter – baserat på vittomfattande kompetens, kunnande och unik och personlig service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079