23948sdkhjf

Wennerholm kritiserar Trafikverkets transportplan

Christer G Wennerholm och ytterligare ett antal ledande politiker för sju län i östra Mellansverige kritiserar nu på flera punkter Trafikverkets förslag till nationell transportplan 2014-2025.
I ett gemensamt remissvar, som klubbades den 25 september, menar politikerna att förslaget varken räcker till för att täcka behoven av arbetspendling eller godstrafik i regionen.
– Trafikverkets förslag skulle innebära ökad trängsel för många invånare och företag i regionen samtidigt som kapacitetsbristen ökar på flera områden, säger Christer G Wennerholm (M), Mälardalsrådets ordförande. Detta skulle utgöra ett stort hinder för att utveckla en hållbar region med en fungerande bostadsmarknad, sysselsättning och
kompetensförsörjning.
Han leder också gruppen av länspolitiker från Stockholm, Västmanland, Uppsala, Örebro, Sörmland, Östergötland och Gotland, som gemensamt står bakom remissvaret.
Exempel på stråk där kapaciteten måste ökas för att klara behoven är Mälarbanan, Ostkustbanan, godsstråket genom Bergslagen norr om Mälaren och Västra stambanan. I remissvaret påminner regionens politiker också om den överenskommelse som gjorts i ”Avtalet om medfinansiering av Citybanan”, där genomförandet är en förutsättning för framtida utveckling av regionens
transportsystem.
– Prognoserna för befolknings- och sysselsättningstillväxt i våra större städer leder till stora behov av ökad kapacitet på banorna för pendling mellan Stockholm och regionens större städer, säger Christer G Wennerholm. Vi är beredda att öka trafiken efter behoven, men då krävs också att Trafikverket ökar kapaciteten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125