23948sdkhjf

Kuehne + Nagel och VTG bildar Europas största privata järnvägslogistiker

Kuehne + Nagel och VTG slår nu samman sina aktiviteter inom järnvägslogistik och bildar Europas största privata bolag för järnvägslogistik. Det nya samarbetet startar den 1 januari 2014.
Karl Gernandt, styrelseordförande i Kuehne + Nagel International AG och Dr. Heiko Fischer, CEO i VTG AG undertecknade på fredagen en överenskommelse om att slå samman de båda bolagens verksamheter inom järnvägslogistik.
- Det här samarbetet, som kommer att verka under paraplyet VTG RAil Logistics, innebär att ett Europa-täckande nätverk och helt nya möjligheter till transportkoncept som visar vägen in i framtiden, kommer att bildas, säger Dr. Heiko Fischer.
Karl Gernandt ser också positivt på överenskommelsen.
- Jag är mycket glad över att vi ytterligare har lyckats utöka vårt långvariga samarbete med VTG, säger han. Samgåendet av järnvägslogistikaktiviteterna möjliggör för oss att kombinera expertisen hos två starka logistikleverantörer som kompletterar varandra perfekt när det gäller regioner och verksamheter.
Fischer och Gernandt framhåller att, tack vare styrkan i Kuehne + Nagels globala nätverk tillsammans med ett konkurrenskraftigt serviceutbud, kommer det nya samarbetet att vara mycket välpositionerat när det gäller geografisk täckning. Kuehne + Nagel kommer att fortsätta att samarbeta nära med VTG som partner och erbjuda det nya bolagets tjänster till sina kunder. VTG har aktiemajoriteten i det nya bolaget som drivs i ett joint venture.
Samgåendet kommer att leda till en avsevärd volymökning, i synnerhet inom industrigodssegmentet. Det framtida VTG Rail Logistics kommer att ha cirka 270 medarbetare utspridda i 12 länder. Kuehne + Nagels intermodala järnvägslogistikverksamhet, som bolaget även fortsättningsvis kommer att erbjuda, omfattas inte i det nya samgåendet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157