23948sdkhjf

Katrineholm Rail Point är nu del i Green Cargos nätverk

På måndag, den 30 september, blir Katrineholm Rail Point en del i Green Cargos nätverk, som tar lastbilstrailrar, containrar och vagnar med tåg mellan 36 orter i Sverige. Katrineholms moderna kombiterminal för med Green Cargos tåg ytterligare en stark koppling till den europeiska kontinenten och Norge.
Katrineholm Rail Point AB driver Katrineholms kombiterminal, och en ägs av Katrineholms kommun, M4-gruppen och Svensk Logistikpartner.
Som ett led i att möta den starka intermodala utvecklingen, så kommer Green Cargo att börja trafikera Katrineholms kombiterminal. Från starten kommer Green Cargo att trafikera Katrineholms kombiterminal måndag, onsdag och fredag, men vid ökad efterfrågan kan Green Cargo öka trafikeringen.
– Vi är mycket positiva till Green Cargos val att koppla ihop Katrineholm med deras väl utbyggda intermodala nätverk, säger Anders Thörnström, styrelseordförande i Katrineholm Rail Point AB. Med deras nätverk och vår toppmoderna terminal erbjuder vi kunderna en gedigen logistiklösning. Detta kommer att ge oss ännu större möjlighet att utveckla Katrineholms Logistikcentrum till en komplett Logistikpark för Mälardalen.
Green Cargos marknadsdirektör Mats Hanson, framhåller att Katrineholm har en modern kombiterminal där lastbilstrailers och containers kan lyftas av och på tågen.
- Vi ser stora möjligheter med att kunna erbjuda konkurrenskraftiga och miljöanpassade transportlösningar till och från Katrineholm, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063