23948sdkhjf

Swisslog får stororder av TJ Morris

Swisslog har erhållit en stor order avseende leverans av materialhanteringsutrustning till lågpriskedjan TJ Morris nya distributionscenter. TJ Morris, som äger Home Bargains, är ett av Englands snabbast växande lågprisföretag. Swisslog blir helhetsleverantör och integratör av den materialhanteringsutrustning som ska installeras i det nya distributionscentret. Ordervärdet uppgår till cirka 440 miljoner kronor.
Med affären stärker Swisslog ytterligare sin position som en ledande leverantör av automatiska logistiklösningar för detaljhandeln. Home Bargains erbjuder ett brett sortiment av produkter och märken i sina 280 butiker. Ambitionen är att expandera antalet butiker till 700 de närmaste fem åren. Det nya distributionscentret är en förutsättning för den kraftiga volymökning som blir en följd av expansionen.
Leveransen inkluderar pall- och lättgodskranar, mjukvara, ställage och i själva hjärtat av lösningen finns Swisslogs halvautomatiserade orderplocksystem, CaddyPick. Med enkla plockrutiner och en ren och lugn arbetsmiljö väntas CaddyPick kraftigt förbättra arbetsmiljön hos TJ Morris. Installationen påbörjas i mitten av 2014 och ska vara avslutad under 2015.
Swisslog samarbetade tätt med TJ Morris för att finna den optimala designen som senare ledde ett till den valda lösningen.
- Swisslogs innovativa lösningsdesign övertygade oss och var den avgörande faktorn för oss vid beslutet att anlita Swisslog för detta viktiga tillväxtprojekt, säger Joe Morris, operativ chef hos Home Bargains.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078