23948sdkhjf

Unifeeder förvärvar United Feeder Services

Unifeeder Group förvärvar United Feeder Servies Ltd (UFS) och skapar därmed Europas största operatör inom sjöbaserad feedertrafik.
Tillsammans kommer de båda bolagen att erbjuda det mest konkurrenskraftiga feeder-nätverket i Europa med en täckning av hamnar i både norra Europa och i Medelhavsområdet.
Unifeeder och UFS kommer att fortsätta sina verksamheter i två separata bolag och med separata organisationer men kommer att fokusera på att kombinera sina resurser för att förbättra tjänsteutbud och operationer för att möta ökade kundkrav.
Parterna räknar med att samgåendet kommer att ge fördelar för alla intressenter, från kunder till medarbetare, leverantörer och miljön kring hamnmyndigheter, optimerad drift och ytterligare stärkt servicenivå för det båda bolagen.
- Båda bolagen har en stark historia av att förse våra kuder med attraktiva transportlösningar, säger Jesper Kristensen, CEO i Unifeeder A/S. Tillsammans kommer vi att ytterligare kunna förbättra vårt tjänsteutbud i en miljö av ökade krav från våra kunder.
Cecilia Batistello-Eckelmann, ordförande i UFS, framhåller att UFS har utvecklat en stark närvaro i feedermarknaden i medelhavsregionen.
- Genom att bygga ett konkurrenskraftigt nätverk av tjänster från Iberiska Halvön till Svarta Havet har vi utfört tjänster för våra kunder med höga kundkrav och skapat ett rykte som en pålitlig feeder-operatör, säger hon. UFS tillför avsevärd erfarenhet och kunskap in i det nya samarbetet med Unifeeder som båda bolag kommer att dra fördelar av. Tillsammans kommer vi att förbättra vår tillförlitlighet för att möta våra kunders behov.
Affären, som förväntas träda i kraft i slutet av oktober, förutsätter godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078