23948sdkhjf

Logent får driftansvar för Kombiterlminalen Arken

Från och med 1 november 2013 tillkommer Kombiterminalen Arken Logents tjänsteutbud och kompletterar nätverket mellan Göteborg och de nuvarande kombiterminalerna i Umeå, Sundsvall, Årsta (Stockholm) och Hallsberg.
Logent har på kort tid expanderat och byggt upp ett omfattande intermodalt terminalnätverk innefattande hamn- och kombiterminaler i bland andra Göteborg, Stockholm, Årsta, Sundsvall, Umeå samt Hallsberg, och kan nu komplettera tjänsteutbudet med Kombiterminalen Arken. Terminalen ägs av Göteborgs Hamn AB, som nu överlåter driften till Logent Ports & Terminals.
- Vi är mycket glada över att vi fått förtroendet att drifta Kombiterminalen Arken, säger Anders Madsen, vd i Logent Ports & Terminals AB. Vi kommer att utveckla verksamheten och erbjuda våra kunder tilläggstjänster både i form av hämtning och utkörning via alla terminaler i vårt nätverk, som möjlighet till stuff och stripp av ankommande och avgående laster. Arken tillkommer nu vårt nätverk av terminaler där vi är gränssnittet mellan båt, tåg och lastbil, vilket ger såväl infrastrukturägare som godsägare ett värde.
Claes Sundmark, Vice President Business Area Cargo i Göteborgs Hamn, ser mycket positivt på att Logent tar över driften.
- Vi har stort förtroende för Logents kunskaper och erfarenheter som logistikpartner, säger han. Logent driver sedan 2011 bilterminalen i Göteborgs Hamn och nu ser vi fram emot att utveckla vårt samarbete ytterligare.
Göteborg är ett viktigt nav i Sveriges import- och exportmarknad och att Logent nu kan knyta samman ett flertal terminaler talar också för en positiv inverkan på miljön, där man hoppas kunna förflytta en del gods från väg till räls.
- Vi hoppas att alla nuvarande användare av terminalen fortsätter som våra kunder och kommer givetvis att jobba på att få in fler trailer- och containeroperatörer som vill utnyttja tåget för de långa transporterna genom landet, säger Anders Madsen.
Samtliga anställda på Kombiterminalen Arken kommer erbjudas en möjlighet att fortsätta sina positioner hos Logent.
Göteborg Hamn är Skandinaviens största hamn med 11 000 fartygsanlöp om året. En tredjedel av svensk utrikeshandel går via Göteborgs Hamn och 65 procent av all containertrafik. Göteborgs Hamn är den enda hamnen i Sverige med kapacitet att ta emot världens största containerfartyg och har det bredaste utbudet av fartygslinjer både inom och utanför Europa. 26 tågpendlar med dagliga avgångar gör att företag i hela Sverige och Norge kan ha en miljöklok direktlinje till Skandinaviens största hamn. I Göteborgs Hamn finns terminaler för energiprodukter, bilar, roro, containrar och passagerare.
Logent AB är en snabbväxande tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande åt logistikintensiva verksamheter. Bolaget är verksamt inom fem affärsområden och erbjuder tjänster så som konsulttjänster inom tredjepartslogistik, logistik och tull samt bemanningslösningar, entreprenad- och sitelösningar, hamn- och terminalutveckling samt utbildning och IT-stöd inom logistik. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med cirka 3 000 anställda. Under 2013 beräknas Logent omsätta cirka 1,5 miljarder kronor. Logent AB är auktoriserade genom Almega och AEO-certifierade, ISO-certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078