23948sdkhjf

Norra länken klar tidigare

Norra länken beräknades stå klar december 2015, men arbetet har gått så bra att Trafikverket ser möjlighet att öppna en stor del av länken tidigare. Öppning beräknas till vintern 2014-2015.


Den som brukar resa med bil eller buss i norra Stockholm kan hoppas på märkbart mindre köer om ett drygt år. Lidingöborna hamnar ofta i köer när de leds in mot Valhallavägen tillsammans med trafiken från hamnarna i Värtan. De som bor i närheten av Valhallavägen får stå ut med mycket trafik med föroreningar och buller som följd.

Norra länken byggs för att lösa de här problemen men innebär också en stor förbättring av trafiksäkerheten, framför allt för oskyddade trafikanter utmed Valhallavägen och Lidingövägen.

De delar som öppnar tidigare består av ny väg både ovan jord och i tunnlar, mellan Värtan i öster och Frescati och Norrtull i väster. Redan idag är det mesta av grovjobbet gjort, det som återstår är exempelvis vägbeläggning och tekniska installationer som fläktar, belysning och kameror.

– Jag vill tacka våra medarbetare samt entreprenörer och konsulter som har gjort ett fantastiskt jobb. Det är oerhört glädjande att få möjligheten att släppa på trafiken ett år tidigare, säger Lars Lilja, Trafikverkets projektchef för Norra länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078