23948sdkhjf

Trafikverket ska säkra bangårdar

Trafikverket utför arbeten runt godsbangårdarna i Helsingborg och Malmö. Arbetena är ett led i projekt Säkra bangårdar, vars syfte är att öka säkerheten och trygga arbetsmiljön. Arbetena pågår från slutet av september fram till i april nästa år.


Trafikverkets projekt Säkra bangårdar omfattar sju godsbangårdar i landet. Man ska förbättra områdesskyddet, förstärka säkerhetsorganisationen och införa nödlägesplan och lokala ordnings- och skyddsregler.

– Säkerheten är a och o. Målet är en säker miljö för personalen som arbetar på godsbangården och minskad olycksrisk i och med att obehöriga inte ges möjlighet att vistas där. Det är för att uppnå detta som vi nu bygger stängsel, grindar och sätter upp övervakningskameror runt godsbangårdarna i Helsingborg och Malmö, säger Andreas Pollack, projektledare för Säkra bangårdar på Trafikverket.

Viktigast när det gäller att hålla obehöriga borta från en bangård är ordentliga stängsel och grindar samt bra säkerhetsrutiner. Bangårdar är ett livsfarligt område för obehöriga och Trafikverket vill på detta sätt minska risken för olyckor och förhindra skadegörelse, klotter och stölder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062