23948sdkhjf

Setra Rolfs väljer TräTrans för fraktuppdrag

TräTrans har tecknat ett avtal med Setra Rolfs i Kalix. I avtalet ligger att transportera deras biprodukter och distribuera sågade varor till olika byggvaruhus i närområdet.
Enkelt beskrivet kommer stockar in till sågverket och färdigsågade produkter lämnar sågverket. I BDX uppdrag ligger att ta hand om det biprodukterna som uppstår vid barkning och sågning, där stora mängder bark och cellulosaflis blir restprodukter.
– Vårt uppdrag är att se till att flisen transporteras till pappersbruk och barken till värmeverk, säger Simon Risberg, driftschef i TräTrans.
I uppdraget ingår även att distribuera de färdiga produkterna som ska till den lokala marknaden, kunder i Luleå, Kalix och Haparanda.
– Vi har ett helhetsansvar för att logistiken kring det här fungerar, vi ska tömma biprodukterna i rätt tid för att undvika överfulla magasin samtidigt som det inte får bli tomt i byggvaruhusens hyllor, säger Simon Risberg. På TräTrans har vi flera liknande uppdrag och den samlade kompetensen vi har samlat kring detta gör att vi kan utföra det på ett kostnadseffektivt sätt.
Avtalet med Setra Rolfs löper på tre år och kommer att sysselsätta en till två lastbilar på årsbasis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094