23948sdkhjf

Danmark skärper miljökraven

Danmark har beslutat att reducera klimatgaserna med 40 procent före år 2020 – därmed uppnår landet samma utsläppsnivå som år 1990.
Före 2050 ska industriländerna ha reducerat sina klimatutsläpp med 80-95 procent i förhållande till den nivå som rådde år 1990. Transportsektorn i Danmark står för en tredjedel av de totala utsläppen av CO2 varav personbilar svarar för 57 procent av dessa utsläpp, transportbilarna står för 37 procent av CO2-utsläppen.

Det här framgår av den danska regeringens klimatbland som nyligen lades fram. Den innebär att en lång rad åtgärder ska införas för att få ned utsläppen till de angivna målnivåerna.

Den danska transportbranschen efterlyser åtgärder som kan öka produktiviteten i transporterna samtidigt som man får ner klimatutsläppen. Modulvagntpg och bättre utnyttjande av transpormaterialet på danska vägar framhålls som mycket viktigt från näringens sida. Regeringen däremot har större tilltro till så kallade klimatkvoter som gör att de som förorenar måste betala avgifter för sina utsläpp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062