23948sdkhjf

Så många lastbilar är stjärnmärkta

300 lastbilar är idag knutna till stjärnmärkningssystemet Ecostars med medlemmar från både större nationella åkerier, till ensamåkare med en till fyra lastbilar och kommuner.
För fyra år sedan skapades det första stjärnmärkningssystemet i South Yorkshire (Storbritannien). Systemet var en del i ett större regionalt luftkvalitetsarbete. Genom att stötta och hjälpa transportorganisationer i deras miljöarbete och samtidigt framhäva och marknadsföra de bättre har Ecostars bidragit till en bättre luftkvalité men minskade utsläpp. Dessutom har transportorganisationer sparat tiotusentals kronor genom ökad energieffektivitet och minskad bränsleförbrukning.

Med hjälp av ett EU-projekt som startade 2011 finns det idag åtta olika stjärnmärkningssystem i sex olika länder (Italien, Nederländerna, Spanien, Storbritannien, Sverige och Tjeckien). Dessa system bygger alla på samma koncept som togs fram i South Yorkshire. I Sverige har systemet varit i drift i snart ett år, över 300 lastbilar är miljömärkta och innehar medlemmar från både den offentliga och privata sektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062