23948sdkhjf

20 berörs när Transatlantic outsourcar

Transatlantic har ingått ett avtal med AtoB@C Shipping som innebär att man från den 1 september 2013 outsourcar all kommersiell verksamhet inom sin småbulksdivision, Short Sea Bulk Avtalet innebär även en minskning av antalet anställda på TransAtlantic. Ett tjugotal personer är berörda och fackliga förhandlingar har inletts.
Avtalet inkluderar också utchartering av Transatlantics småbulksfartyg. Transatlantic kommer att fortsätta äga sin nuvarande fartygsflotta samt nuvarande chartering av småbulksfartyg.

Detta ger bolaget en större bredd samt möjliggör ökad effektivitet i förhållande till vad de enskilda bolagen tidigare kunnat erbjuda. Därmed skapas en av Nordens främsta aktörer inom småbulkssegmentet på Östersjön vilket kommer att ge uppenbara fördelar för såväl Transatlantics som AtoB@Cs kunder.
Transatlantics strategi är att bli en mer dominerande aktör på nyckelmarknader genom att fokusera på RoRo- och containertrafik på Östersjön och Bottenviken.

– Short Sea Bulk är inte längre en del av vår kärnverksamhet. Avtalet med ger oss möjlighet att intensifiera våra aktiviteter i våra två viktiga segment, RoRo och Container. Samtidigt förväntar vi oss en reduktion på cirka 100 miljoner kronor av förlustbringande kvartalsomsättning, säger Heléne Mellquist, vd för Transatlantics affärsområde Industrial Shipping. Sammantaget förväntas denna transaktion ge en positiv effekt på Industrial Shippings resultat från dag ett.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078