23948sdkhjf

Omfattande kommunlogistik till Skoogs i Ängelholm

Bättre miljö, säkerhet och ekonomi är några av vinsterna när Ängelholms kommun inför en distributionscentral vid årsskiftet. På torsdagen, den 22 augusti, undertecknades avtalet med Skoogs Åkeri och Logistik AB som är de som kommer att tillhandahålla distributionscentralen och leverera varorna till kommunen.
Ängelholms kommun köper varje år varor för omkring 400 miljoner kronor. Det är allt från livsmedel till kontorsmaterial och vårdutrustning. Införandet av en distributionscentral innebär i korthet att alla varor Ängelholms kommun köper kommer att levereras till ett ställe, och att transporterna ut till de olika leveranspunkterna i kommunen - till exempel skolor, förskolor och vårdboenden - sedan samordnas.
Införandet innebär bland annat ökad säkerhet vid leveranserna, ekonomiska vinster och mindre miljöpåverkan. Det innebär också att de i kommunen som arbetar med att ta emot varor kommer att behöva lägga en mindre del av sin arbetstid på mottagandet när transporterna samordnas.
Distributionscentralen kommer att ligga nära motorvägen, på Transportgatan, och där kommer att byggas ett nytt kyl- och fryslager.
Driftstart är den 1 januari 2014 för bland annat kontorsmaterial, kopieringspapper, skolförbrukningsmaterial, papper & plast, städmaterial, toner, bryggerivaror, frukt & grönt, mejerivaror. Den 1 februari sker driftstarten för övriga livsmedelsvaror. Livsmedel står för cirka 60 procent av den totala volymen varor.
De miljöberäkningar som gjorts inför införandet visar att utsläppen från transporterna av varorna till kommunen kommer att minska med minst 50 procent.
De ekonomiska vinsterna av införandet kommer att märkas på lite längre sikt och handlar framför allt om lägre priser på produkterna som köps när de bara ska levereras till en adress. En annan positiv aspekt av införandet är att det troligtvis innebär att fler små företag kan börja leverera varor till kommunen när de enbart behöver leverera till en adress.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064