23948sdkhjf

Svenska Foder tar över lager i Landskrona

Svenska Foder kommer att erbjuda ytterligare mottagnings- och lagringskapacitet för spannmål i södra Sverige. Svenska Foder har den 1 juli köpt delar av Weibulls tidigare anläggning i Landskrona.
Anläggningen såldes tidigare av Weibull till KF. I samband med den försäljning av fastigheter som KF nu genomför köptes hela anläggningen i Landskrona av ett svenskt fastighetsbolag. Detta bolag har i sin tur sålt en del av anläggnigen till Svenska Foder. Svenska Foders nya anläggning i Landskrona kommer att hantera cirka 40 000 ton spannmål.
– Vi ser det som en tydlig signal till marknaden att vi vill öka våra spannmålsinköp och ytterligare höja vår service i området, säger Ingemar Gullberg, säljledare Växtodling hos Svenska Foder.
Den nyinköpta anläggningen ligger endast två kilometer från Svenska Foders spannmålsanläggning i Landskrona hamn och anläggningarna kommer att komplettera varandra.
– Anläggningen kommer att kunna ta emot spannmål redan under spannmålsskörden 2013 men vi kommer att investera och utveckla anläggningen under de närmaste åren med bland annat en spannmålstork och ett nytt transportsystem, säger Johan Nordenblad, vice vd och logistikchef i Svenska Foder. Vi ser köpet av anläggningen i Landskrona som en fortsättning på den lokala satsning som Svenska Foder gör på många platser i landet. Förutom att kunna erbjuda en bra service är en säker spannmålshantering och en effektiv logistik ytterst viktig för både oss och våra kunder.
Anläggningarna i Landskrona kommer att samverka med Svenska Foders anläggningar i Tågarp, Knästorp, Trollenäs, Vallåkra och Örkelljunga. Svenska Foder köpte under 2012 även Hallands Frökontor med en lagringskapacitet på 20 000 ton spannmål.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062