23948sdkhjf

De ska utveckla gröna transportkorridorer

Closer och Lindholmen Science Park i spetsen för ett konsortium med 13 partners från sex länder har fått i uppdrag att driva projektet Swiftly Green. Syftet är att skapa hållbara gröna transportlösningar genom Europa där 10 transportkorridorer ska utvecklas.
Projektet har nu godkänts av EU och Swiftly Green kommer att bygga sitt arbete på korridoren mellan Helsingfors och Valletta som går under benämningen Scandinavian-Mediterranean Corridor.

– Vi kommer att dammsuga Europa på de bästa gröna logistik- och transportlösningarna, säger Jerker Sjögren, programansvarig för Closer. Vi ska genomföra ett stort antal workshops och seminarier och kommer att utgå ifrån det som redan gjorts och görs i ett stort antal projekt.

Resultatet ska bli en verktygslåda att sätta i händerna på de korridorchefer som senare ska utses för var och en av de 10 korridorerna. Verktygslådan kommer att innehålla riktlinjer och konkreta exempel på hur man engagerar olika aktörer och hur man implementerar de bästa lösningarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062