23948sdkhjf

Jungheinrich lanserar ny skjutstativtruck

Nu lanserar Jungheinrich en helt ny skjutstativtruck. ETV 318 är en truckmodell som kan lyfta och transportera laster på upp till 1,8 ton. Ett av truckens unika kännetecken är att den kan lyfta högt, ända upp till 11 500 millimeter, med en restlastkapacitet på 1 ton.
– Med ett brett spektra av tilläggspaket och ännu fler möjliga tillval, kan vi erbjuda våra kunder en truck som är helt anpassad utifrån deras specifika driftbehov, berättar Joachim Schier, ansvarig för skjutstativtruckar vid Jungheinrich.

En särskild finess är designen av skjutstativtruckens nya, säkra panoramatak som är gjort av säkerhetsglas. Taket skyddar inte bara truckföraren från nedfallande föremål utan ger även mycket bättre sikt vid stapling, speciellt vid höga lyfthöjder. Truckföraren har nu perfekt sikt över lasten genom ett säkert glastak, säger Schier.

Skjutstativtrucken har också fått ny styrning. Varje gång trucken kör rakt fram är knoppen på ratten nu alltid i den mest ergonomiska positionen, även kallad ”klockan nio”, förklarar Schier. Även om ratten har vridits medan trucken varit avstängd eller om ratten har roterats flera gånger med 180°-styrning. Truckens styrkontroll för automatiskt tillbaka knoppen på ratten till den ergonomiska utgångspositionen, berättar Schier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063