23948sdkhjf

Annika Hildemar lämnar Widrikssons

Annika Hildemar lämnar Stockholms-baserade Widrikssons Åkeri och Hildemar Transport och befattningen som tillförordnad vd. Förändringen sker den 1 augusti i år. Styrelseordföranden Thomas Hanbo går samma datum in som så kallad ”arbetande ordförande” i verksamheten.
I slutet av 2012 genomförde styrelsen för Widrikssons en ändrad inriktning av verksamheten mot konsolidering, efter en period av stark tillväxt. Ett byte på vd-posten genomfördes samtidigt och Annika Hildemar tillförordnades som vd för Widrikssons.
- Tyvärr har Annika meddelat att hon vill lämna sin anställning i bolaget och styrelsen har kommit överens med henne att anställningen och vd-skapet upphör den sista juli 2013, säger Thomas Hanbo. Styrelse och personal tackar Annika för hennes värdefulla insatser och önskar lycka till i framtiden.
Widrikssons konsolideringsarbete pågår fortfarande och styrelsen vill därför avvakta med att tillsätta en ny vd till dess denna process nått längre. Därför går styrelsens ordförande, Thomas Hanbo, från och med den 1 augusti i år in som så kallad ”arbetande ordförande” och tillika trafikansvarig samtidigt som bolagens ägare, Tomas Andersson, återigen kommer att ta en större del i dag-till-dag-arbetet inom Widrikssons-bolagen.
- Företagets ledning fördelas till färre personer genom en mer koncentrerad men samtidigt utökad ansvarsfördelning för de ledande befattningshavarna, säger Thomas Hanbo. Sålunda tillfaller ansvaret för administration och ekonomi Anders Franzén, produktionsansvaret för den tunga trafiken hamnar hos Joel Cardell som hämtas från dotterbolaget 4Transport, medan produktionsansvaret för trafiken med lätta fordon tas om hand av Torbjörn Jiredal. Mats Holst tar hand om det övergripande ansvaret för fordonsflottan och de fastigheter som används av koncernbolagen.
Thomas Hanbo betonar att personal och ledning i Widriksson-bolagen kommer att göra sitt bästa för att minimera eventuella negativa konsekvenser av förändringarna.
- Vi hoppas på fortsatt support i vårt arbete att leverera Stockholms miljöeffektivaste distribution av livsmedel, konsumentvaror, styckegods och paket.
Widrikssons Åkeri, är sedan 2012 efter förvärvet av Hildemar Transport, ett av Stockholms större åkerier med ett 100-tal medarbetare och med en omsättning på cirka 100 miljoner kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079