23948sdkhjf

Tanktransportjättar inleder 4PL-samarbete

De tre europeiska kem- och tanktransportjättarna Bertschi (Schweiz), De Rijke Group (Nederländerna) och Hoyer (Tyskland) bildar ett nytt joint venture med namnet Log4Chem. Samarbetet omfattar tjänster inom fjärdepartslogistik (4PL).
Log4Chem samlar uppdrag till ett värde av motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor (200 miljoner euro) och de tre tanktransportjättarna förväntar sig tillväxt under kommande år. Bolaget erbjuder samtliga typer av logistiktjänster, till exempel samordning och utförande av flytande och gasformigt gods.
Log4Chem kommer att fungera som en neutral part mellan uppdragsgivare och de bolag som utför tjänsterna. Log4Chem förfogar inte över någon egenägd utrustning. Bolagets roll är istället att fokusera på att få upp effektiviteten i varuflödeskedjan och till exempel få bort improduktiva bitar i kedjan och att koncentrera på ett hållbart användande av intermodala transporter.
Log4Chem är marknadsanpassat för att samordna och optimera samtliga aktiviteter inom fjärdepartslogistikområdet för de tre aktieägande bolagen.
Bildandet av Log4Chem berör transport- och logistiktjänster för kemiindustrin i Europa, Afrika och Mellanöstern. Log4Chem har målsättningen att bli marknadsledande i dessa regioner.
Log4Chems juridiska namn är Log4Chem GmbH. Det är ett partnerskap mellan kem- och tanktransportjättarna Bertschi, De Rijke Group och Hoyer. Bolagen förfogar över ett nätverk som omfattar 112 kontor, 53 095 transportenheter och 8 955 medarbetare över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094