23948sdkhjf

SAS säljer sex plan

För att förbättra sin finansiella situation, enligt en nyligen lanserad plan, säljer SAS koncernen sex plan av typen Boeing 736-600. Netto kassaeffekten för SAS är beräknad till 500 miljoner kronor.


Som del av den nyligen lanserade planen för att förbättra SAS koncernens finansiella position, 4 Excellence Next Generation, har SAS nu slutfört sale och leaseback av sex Boeing 737-600 till Deucalion Capital X Limited (rådgiven av den tyska banken DVB Bank SE) och det irländska baserade flygplansmotor bolaget ELFC (Engine Lease Finance Cooperation) som agerar tillsammans, skriver koncernen i en pressrelease. Sale/leasebacken slutförs vid slutet av juli. Leasingavtalen är på fyra till fem och ett halvt år.

– Denna sale/leaseback transaktion är ytterligare ett viktigt steg i förbättringen av SAS finansiella position. I februari lyckades vi genomföra ett sale/leaseback avtal avseende reservmotorer och vi ökar nu ytterligare likviditeten från försäljning av tillgångar genom detta avtal, säger Göran Jansson, CFO och vice VD för SAS koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063