23948sdkhjf

DFDS förvärvar Karlshamn Express

Danska DFDS-koncernen förvärvar samtliga aktier i Karlshamn Express med ett 100-tal anställda och en årsomsättning på 225 miljoner kronor.
Det svenska bolaget Karlshamn Express har hittills ägts av bröderna P-G Persson (45 procent) och Anders Persson (45 procent) samt av Tomas Persson (10 procent).
DFDS har också förvärvat 50 procent av aktierna i det tillhörande bolaget Karlshamn Express Baltic SIA.
Omsättningen i Karlshamn Express uppgick 2012 till 225 miljoner svenska kronor och bolaget har ett 100-tal anställda.
Karlshamn Express utför främst transporter av hellaster och dellaster mellan Sverige och Baltikum, Ryssland och angränsande länder. Dessutom utför Karlshamn Express inrikestransporter i Sverige samt lagrings- och logistiktjänster.
Karlshamn Express utför transporter via flera olika transportslag – lastbilstransporter, järnvägstransporter och sjötransporter. Karlshamn Express är sedan tidigare en av DFDS betydande fraktkunder på rutten Karlshamn – Klaipeda.
Karlshamn Express huvudkontor och lageranläggning finns i Karlshamn. Bolaget har även kontor i Liepaja, Ventspils, Klaipeda och Kaliningrad.
DFDS ambition med förvärvet är att utveckla och expandera sitt nätverk och Karlshamn Express solida nätverk, särskilt inom transporttjänster mellan Skandinavien/Europa och Baltikum, Ryssland och närliggande länder, är ett perfekt tillskott till DFDS starka nätverk i kontinentala Europa, Storbritannien, Irland och Norden. DFDS känner dessutom redan väl till Karlshamns Express som sin viktigaste kund på DFDS linjer mellan Sverige och Baltikum.
- Karlshamn Express är ett extremt välskött bolag och vi är glada att bolagets vd, P-G Persson, som också var en av ägarna, har valt att stanna kvar på sin post, säger Eddie Green, Executive Vice President och Head of DFDS Groups logistikdivision. Tillsammans med bolagets ledning och personal kommer vi att kunna utnyttja den kombinerade styrka som DFDS och Karlshamn Express stora marknadskunskaper och erfarenheter utgör för att vidareutveckla våra tjänster till kunderna. Vi kommer att kunna erbjuda logistiktjänster på väg, järnväg och vatten till transportkunder i Skandinavien, Baltikum, Ryssland och kringliggande länder.
Samtliga anställda erbjuds att stanna kvar i bolaget och DFDS Logistics namn och varumärke kommer att introduceras i bolaget. Bolaget fortsätter att drivas från Karlshamn.
- DFDS är en stor organisation med resurser som ger Karlshamn Express en plattform för att bli ännu större på de marknader och affärsområden som vi har etablerat oss i, säger P-G Persson.
Förvärvet förutsätter ett godkännande av ryska konkurrensmyndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079