23948sdkhjf

Goda erfarenheter av samordnad transportledning

När Posten Logistik den 31 mars 2013 flyttade hela sin Transportledning till Örebro var fördelarna flera. Örebro som transporthub är självklar för Posten Logistik på grund av de stora transportflödena genom orten och att även samla transportledningen hit ger naturliga synergier.
Örebro har ett bra geografiskt läge och används som ”gateway” mot Norge och knyter samman den mesta trafiken mot norra Sverige. Det finns även ett bra personalunderlag inom Transportledningens kontor i Örebro för en utökad verksamhet.
Efter flytten har alla anställda möjlighet att kunna se verksamhetens alla delar under hela dygnet och få en annan förståelse för verksamheten. Flytten innebär också att alla medarbetare träffas och rapporterar fysiskt med varandra vid skiftbyte istället för som tidigare via mail och telefon. Även schemamässigt är det lättare att organisera dygnets 24 timmar.
- Flytten har haft många fördelar för oss här på Transportledningen men även för staden som sådan får det flera centralrelaterade och infrastrukturella fördelar då fler och fler verksamheter etablerar sig här och inte minst alla möten som förläggs här genererar att fler företag besöker staden, säger Linda Enoxon, chef på Posten Logistiks Transportledning i Örebro
Transportledningen är den verksamhet inom Posten Logistik som leder och bevakar produktionen operativt för alla produkter, brev, paket, pall och massleveranser samt utrikesleveranser. Transportledningens roll är att bevaka, leda och styra all transport, vanligtvis rör det sig om 1 500 – 1 600 transporter per dygn inklusive flyg och tåg. Transportledningen bevakar också det man kallar ”Crossborder” så att allt går enligt plan för de transporter som ska utanför Sveriges gränser.
Transportledningen bevakar alla flöden och är ”spindeln i nätet” inom Posten Logistiks stora transportapparat. Transportledningen fungerar också som en mottagnings- och bokningsfunktion för Posten Logistiks största kunder, de med mest volymer i sina transporter. Här tar Transportledningen emot bokningar samma dag som varorna ska lämna kundens lager och ser till att de kommer fram i tid. Volymerna svänger ibland kraftigt och Transportledningen bokar och köper fler transporter vid behov 24 timmar om dygnet alla årets dagar.
Tidigare fanns det tre transportledningar inom Posten Logistik, en för brev, en för paket och en för pall. I slutet av år 2000 slogs dessa ihop till en Transportledning för samtliga verksamhetsområden men uppdelat på, ett kontor i Örebro där dagverksamheten styrdes och ett i Stockholm där nattverksamheten styrdes. Från den 1 april i år är hela verksamheten samlad i Örebro.
I Örebro finns också Posten Logistiks sorterings- och pallterminal samt försäljning - område Örebro med omnejd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063