23948sdkhjf

3PL-kritiker tänker om – outsorcar eget lager

Webbutiken RoligaPrylar.se lämnar sitt lager för att istället överlåta det till logistikföretaget Logent. Ända sedan företagets grundande har Dan Nilsson, vd på Roliga prylar, kritiserat och motsatt sig tredjepartslogistik.
I takt med nya mål och satsningar har han ändrat inställning och överlämnar nu lagret i andra händer.
- Tredjepartslogistik innebär ett sätt för oss att kunna nå våra nya mål - att expandera och öka vår omsättning till 100 miljoner inom en treårsperiod, säger Dan Nilsson. Samtidigt som jag alltid ansett att det är mest lönsamt och flexibelt att sköta lagerhanteringen själv, så har vi genom beräkningar och diskussioner insett att så inte längre är fallet.
Beslutet är av stor betydelse för Roliga Prylar, som länge haft sitt hjärta i lagret. Tillsammans med de flera andra förändringar som pågår, så har man efter övervägningar insett att det trots allt är ett steg i rätt riktning mot de nya målen.
- Även om förändringen innebär större lagerkostnad för företaget, så kommer det i slutänden att löna sig på andra sätt, säger Dan Nilsson. Nu kan vi istället fokusera på att satsa hårt på att bli stora inom e-handel på den nordiska marknaden.
I april i år meddelade Roliga Prylar att de köpts upp av e-handelsfonden Net Departo Ventures AB som med sina resurser ska hjälpa företaget att utvecklas.
Roliga Prylar säljer presenter, leksaker och populärkultur på nätet. Från och med sommaren 2013 är man etablerade i hela Norden och siktar på en omsättning om 100 miljoner kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078