23948sdkhjf

NTEX förvärvar RPG Logistics

NTEX Logistics, en del av NTEX-koncernen förstärker sin närvaro i Göteborgs Hamn och köper upp RPG Logistics.
RPG bedriver verksamhet inom cross-docking, tredjepartslogistik, åkeriverksamhet och speditionsverksamhet och är en ledande leverantör av transport- och logistiktjänster till bland andra svenska industri-, handels-, transport- och logistikföretag.
RPG opererar med tre terminaler i Göteborgs Hamn och en i Sundsvall. Företagets årsomsättning uppgår till cirka 200 miljoner kronor och bolaget har drygt 100 medarbetare.
Anläggningen i Göteborg är belägen i direkt anslutning till Göteborgs Hamn och effektiviserar godsflödena på ett mycket bra sätt. Genom en direkt järnvägsanslutning in i fastgheten erbjuds företagets kunder många alternativa transportlösningar.
- Det är mycket glädjande att kunna genomföra detta förvärv som leder till att NTEX breddar sitt verksamhetsområde och serviceutbud och därigenom kan stärka sin ställning som strategisk partner till kunder inom industri och handel avseende transport- och logistiklösningar, säger Thomas Ström, koncernchef i NTEX-koncernen.
RPG:s hittillsvarande ägare Roger Peterson, som i samband med försäljningen avgår som vd i bolaget men kvarstår som senior advisor, ser positivt på ägarförändringen.
- Efter att under flera år ha utvecklat RPG och dess verksamhet till den viktiga länk företaget i dag är i upprätthållandet av ett effektivt transport- och logistikflöde är det dags för en industriell part att fortsätta utveckla företaget vidare, säger han.
Thomas Ström framhåller att RPG i NTEX får en stark ägare, såväl finansiellt som industriellt.
- Vi har mycket goda förutsättningar att vidareutveckla RPG, säger han. Bolaget blir en strategiskt viktig plattform och passar väl in i vår plan för NTEX fortsatta tillväxt.
RPG Logistics är specialiserat på skogsprodukter, driver tre terminaler i Göteborgs Hamn och en i Sundsvall.
Det handlar framför allt om att lasta om papper, pappersmassa och virke från norra Sverige till containrar och trailers som sedan skeppas ut via Göteborgs Hamn till exportmarknader över hela världen.
- Konceptet som RPG såväl som andra aktörer drivit med att transportera gods till hamnen i konventionella godståg och här lasta om dem i containers och trailers har tillfört stora kundvärden, säger Magnus Kårestedt, vd i Göteborgs Hamn AB. Systemet är ett bra komplement till de intermodala containerpendlarna som går mellan Göteborgs Hamn och 25 orter runt om i Sverige och Norge varje dag. Att NTEX, som är en seriös och kunnig aktör, tar över ger en god plattform för framtida tillväxt.
RPG Logistics arbetar även med import, där containrar som använts för skogsexport fylls med styckegods på vägen tillbaka till Sverige.
På senare år har volymerna stadigt ökat i RPG Logistics. För att möta den ökade efterfrågan byggdes 2012 en helt ny terminal i Arendal. Den har bland annat dubbla järnvägsspår, varav ett inne i byggnaden. Terminalen tar emot tre till fyra tågsätt om dagen.
- Med förvärvet får NTEX en unik anläggning på 23 000 kvadratmeter för logistikhantering i Göteborg, säger Dan Ericsson, vd i NTEX Logistics och tillträdande vd i RPG. Vi ser fram emot att investera kapital och resurser för att ytterligare öka serviceförmågan till våra gemensamma kunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109