23948sdkhjf

ICA vann Pegasuspriset

ICA tilldelades Pegasuspriset 3 juni vid en ceremoni i samband med Almedalsveckan. På ett föredömligt sätt har ICA ställt krav på leverantörens miljöprestanda.
Juryn har enats om att utse ICA till årets vinnare av Pegasuspriset, TransportGruppens miljöpris. Motiveringen lyder att ICA som stor transportköpare, på ett viktigt och föredömligt sätt, medverkat till och ställt krav på transportörerna och deras leverantörer avseende miljöprestanda.

– Vi är mycket glada över att ha tilldelats Pegasuspriset och det uppmuntrar oss att fortsatt arbeta för miljöprestandan och att driva dessa frågor, säger Per Andersson , chef Operational Excellence ICA.

Transportföretag i alla branscher jobbar aktivt och målmedvetet för att minska miljöpåverkan från sin verksamhet. Samtliga tre nominerade företag (ICA, Taxi Stockholm och Trelleborgs Hamn) är föredömen inom området. Med Pegasuspriset vill TransportGruppen visa på goda exempel som dessa från det arbete som pågår inom transportnäringen för att minska både direkt och indirekt påverkan på vår miljö.

Den oberoende juryn har bestått av: Inger Gustavsson, Vinnova, Birgitta Resvik, Fortum och Jan Sundling, styrelseordförande i SJ.

Björn Alvengrip, ordförande för TransportGruppen delade ut priset – ett grafiskt blad – som utformats av Lasse Åberg.
I samband med prisutdelningen hölls ett seminarium om vad företag inom transportbranschen kan göra för att bidra till en hållbar utveckling.

Fotnot. Priset delas ut för sjätte året i rad. Tidigare vinnare är: Varbergs Hamn (2012), Maersk Line (2011), Taxi Stockholm och Taxi 020 (2010), Göteborgs Hamn (2009) och Renova (2008).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081