23948sdkhjf

DHL testar flexibel containerlösning

DHL Global Forwarding är det första företaget som har testat en ny typ av containerlösning som kallas Tworty Box. Den gör det möjligt att skapa en 40-fots container av två 20-fots containrar.
Den innovativa lösningen bidrar till en mycket kostnadseffektiv hantering av containrar. Den erbjuder också flera operativa fördelar genom att minska den tompositionering som orsakas av obalans i tillgång och efterfrågan på 20-fots och 40-fots containrar.
- Tworty Box är en mycket attraktiv lösning som garanterar en flexibel hantering av containrar och kostnadseffektivitet genom att eliminera tompositionering på grund av strukturella obalanser i det allmänna godsflödet eller säsongsvariationer när det gäller dominerande varor inom specifika sektorer, säger Andreas Boedeker, Global Head Ocean Freight, DHL Global Forwarding. Det är ett utmärkt alternativ för de kunder som ser starka upp- och nedgångar i efterfrågan och tillgång när det gäller olika containerstorlekar inom vissa områden.
Det som gör den här lösningen så speciell är att varje 20-fotsbox har dörrar i båda ändarna. Den andra dörren öppnas inåt och om två Tworty-boxar kopplas ihop till en 40-fotsbox så kommer den extra dörren att vara öppen och fastsatt i containerns tak för att skapa ett 40-fotsutrymme. Systemet behöver inga ytterligare komponenter. När de kopplas ihop är boxarna vattentäta. Tworty Box-prototyperna uppfyller alla ISO-krav för containrar. De har också fått CSC-certifiering för både enskild och kombinerad drift.
Containern har utvecklats av Tworty Box GmbH & Co. KG i Hamburg. Prototyperna av Tworty Box testades på sin ”jungfruresa” från Hamburg till Montreal, när två kombinerade Tworty-boxar fylldes med 20 ton styckegodslast inklusive bildelar och granulat för kanadensiska mottagare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096