23948sdkhjf

Innovationspris till Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Europe (TMHE) vann Innovation Award 2013 vid Préventica-mässan i Lille i Frankrike, som genomfördes 28-30 maj. Mässan belyser vikten av säkerhet, hälsa på jobbet och förebyggande av risker i Frankrike. TMHE belönades med Innovation Award i kategorin Materialhantering, Stapling och Lyftning.
Den franska Préventica-mässan är specialiserad på säkerhet. Toyota Material Handling Europe (TMHE) vann Innovation Award för Toyota SpotMe efter att ha valts ut av en jury bestående av officiella hälsoorganisationer, stora företag och specialister i presskåren. Juryn lovordade varningssystemet Toyota SpotMe för att det stärker vikten av trucksäkerhet på lagret.
Tack vare ett system med mycket känsliga infraröda sensorer, upptäcker Toyota SpotMe närvaron av fotgängare och truckar. Om en potentiell fara upptäcks börjar varningsljuset att blinka och alla i närheten informeras omedelbart om faran, vilket avsevärt minskar risken för kollisioner. Det förbättrar inte bara säkerheten för fotgängare utan också för godset vilket även det ger minskade kostnader för företagen.
Detta unika system för förebyggande av risker är enkelt att använda och installera. Toyota SpotMe fästs på väggarna och ingen interaktion med truckarna behövs. Därför är Toyota SpotMe kompatibelt med alla truckmärken och flexibelt med såväl el som batteridrift för varningsenheten. Systemet kräver mycket lite underhåll.
- Att vinna Innovation Award för SpotMe vid Préventica-mässan 2013 framhäver de säkerhetsinitiativ och de ansträngningar som Toyota Material Handling Europes kärnvärden baseras på, säger Hans Larsson, director Logistics Solutions i Toyota Material Handling Europe. SpotMe har redan installerats i samtliga TMHE-fabriker, bland annat i Mjölby. Utmärkelsen samt det ökande intresset för SpotMe, visar på marknadens allt större behov av, och investeringar i, fasta säkerhetssystem när de vanliga säkerhetslösningarna installeras på själva fordonen. Vi kommer att fortsätta arbeta med riskförebyggande åtgärder och ytterligare stärka vårt arbete för säker lagerverksamhet, säger Hans Larsson.
Bernt Sandström, business manager Logistics Solutions på Toyota Material Handlings svenska säljbolag Toyota Material Handling Sweden, framhåller att mottagandet för Toyota SpotMe i Sverige har varit mycket positivt.
- Vi märker av ett stort intresse generellt och systemet finns redan installerat hos flera av våra kunder, som har gett oss positiv feedback, säger han. Även i samband med lanseringen av en av våra nya motviktstruckar, Toyoyta Traigo 80, nyligt demonstrerade vi Toyota SpotMe och fick ett mycket positivt gensvar från våra kunder. Det känns roligt att få bidra till ökad säkerhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109