23948sdkhjf

Bring gasar på Bjärehalvön

2014 träder den nya emissionslagen Euro 6 i kraft i Europa. Men på Bring väntar man inte i startgroparna. Redan nu trafikerar Bring Frigo världens första Euro 6-gaslastbil med matleveranser till Bjärehalvön i Skåne. Ett miljösteg helt i linje med Brings högt satta miljöambitioner.
Gaslastbilen, som har levererats av Scania, tankas på 100 procent biogas vilket ger den en överlägsen miljöprestanda i jämförelse med andra tunga transportfordon. Det är maxad miljöteknik med bra räckvidd och med samma prestanda som en dieselmotor. En möjlighet att erbjuda kunderna transporter som är varsamma om miljön.

– Vi vill ge våra kunder tillgång till den senaste miljötekniken, säger Arne Karlsson , chef för Bring Frigo Åkeri AB. Lastbilen visar på imponerande prestanda och eftersom den körs på biogas ger den mycket låga miljöskadliga utsläpp och lågt klimatpåverkande utsläpp av koldioxid.

Bring, som är en del av Posten Norge, är en av Nordens största leverantörer av livsmedelstransporter och har verksamhet i stora delar av världen.

– Våra kunder kräver smarta och kostnadseffektiva logistiklösningar och därför måste vi ständigt ligga i framkant när det gäller utvecklingen av våra tjänster, säger Håkan Nilsson , vd i Bring Frigo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078