23948sdkhjf

Mantum och Atlas Logistik går skilda vägar

Varbergs-baserade transport- och logistikkoncernen Mantum och Atlas Logistik går skilda vägar. Atlas Logistik i nuvarande ägarkonstellation kommer att likvideras.
Atlas Logistik har hittills ägts av AkkaFrakt, Centralen, Foria, Fraktkedjan Väst, m4-gruppen och Mantum.
Efter en tids diskussioner om hur samarbetet ska bedrivas inom den nuvarande ägarkonstellationen till Aktebolaget Transport & LogistikAlliansen i Sverige (Atlas Logistik) har parterna enats om att bolaget ska genomgå en frivillig likvidation. Datum för likvidationen är satt till 30 juni i år. Detta beslutades vid ett styrelsemöte i Atlas Logistik den 19 juni. Vid styrelsemötet beslutades även att bolaget ombildas till Allmänna Transport & LogistikAlliansen i Skandinavien AB, som också kommer att förkortas Atlas Logistik.
Det nya bolaget ägs gemensamt av samtliga ägare i det likviderade bolaget, förutom Mantum, det vill säga AkkaFrakt, Centralen, Foria, Fraktkedjan Väst och m4-gruppen.
Nuvarande åtaganden, inom ramen för de avtal som tecknats av respektive ägarbolag med övriga ägarbolag som underleverantörer, fortsätter att gälla.
Atlas Logistik har fungerat som ett bolag som har samordnat större transport- och logistikupphandlingar. Atlas Logistik har dock aldrig ägt några kundavtal. Två av de större avtalen som tecknats inom ramen för Atlas Logistik – Abeong och Strängbetong – är kontrakterade med Mantum-dotterbolaget Mantum Special AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078