23948sdkhjf

CMA-CGM inleder veckotrafik till Norrköping

För att stärka sin service i Skandinavien och östersjöområdet startar nu containerrederiet CMA-CGM en veckovis trafik mellan Norrköpings hamn och Zeebrugge i Belgien, en av de största containerhamnarna på kontinenten.
- Vi är mycket nöjda att tillsammans med CMA-CGM kunna utveckla containertrafiken till och från vår region, samtidigt som vi också kan utöka med en ny destination på kontinenten, säger Ola Hjärtström, marknadschef på Norrköpings Hamn och Stuveri AB.
Franska CMA-CGM är världens tredje största containerrederi, med 400 fartyg och mer än 150 rutter i ett världsomfattande trafiknät. Rederiet tror på en stark utveckling i östersjöregionen, och har investerat i flera nya egna fartyg mellan ostkusten och hamnar på kontinenten. CMA-CGM ser ökade export- och importvolymer i Norrköpingsregionen, och den nya linjens tidsschema och destinationer är ett ytterligare tillskott till hamnens befintliga containertrafik.
- CMA-CGM:s satsning visar att Norrköping är en allt viktigare transportnod, med ett starkt näringsliv och stora godsflöden, säger Ola Hjärtström. Med den nya linjen ökar servicen och flexibiliteten för företagen och våra kunder i hela regionen.
CMA-CGM anlöper på tisdagar/onsdagar i en slinga från Zeebrugge via Kaliningrad till Norrköping och därefter vidare till Rauma, Gävle och Hamburg. Trafiken inleddes tisdag den 11 juni. Norrköpings containerhamn trafikeras nu av rederierna CMA-CGM, MSC, Teamlines och Transatlantic.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064