23948sdkhjf

190 berörs när ICA avvecklar Arlöv-lager

ICA har beslutat att avveckla sitt lager i Arlöv, vilket berör 190 personer varav 130 inom logistikverksamheten. Så många som möjligt som berörs kommer att erbjudas jobb på ICA:s lager i Helsingborg där 300 nya arbetstillfällen skapas.
ICA har beslutat att lagret i Helsingborg ska expandera medan lagret i Arlöv avvecklas. Lagret i Kungälv kommer framöver att hantera ett centrallagersortiment av färskvaror och special. Omställningarna sker under 2015.
Förändringarna görs för att möta framtida krav på hantering av framför allt färskvaror, som ökar inom ICA. Förändringarna minskar också ICA:s behov av externa lagringstjänster genom att den egna logistikstrukturen blir effektivare.
I förra veckan har lokala informationsmöten hållits på flera av ICAs arbetsplatser för att tidigt vara öppna med planerna framåt.
Av information från ICA som Transport & Logistik iDag/Transportnet tagit del av framgår att förändringarna är en del av att modernisera och effektivisera logistikverksamheten, för att fortsatt kunna vara framgångsrika och möta framtida krav på hantering av framför allt färskvaror. Förändringarna minskar också ICA:s miljöpåverkan i och med att totalt antal körda mil minskas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063