23948sdkhjf

Volvo presenterar miljönyhet

Volvo Personbilar Sverige kommer i samarbete med Westport att presentera en stor miljönyhet den 11-13 juni när det är dags för den globala konferensen, NGV 2013 Gothenburg.
Energigas Sverige står som är värd för den årligen återkommande globala konferensen NGV (Natural Gas Vehicle), som i år hålls på Svenska Mässan i Göteborg. Konferensen fokuserar på transportsektorns miljöomställning, gasens roll för att minska klimat- och miljöpåverkan och hur det kan bidra till att förbättra städernas luftkvalitet.

– Genom att premiera miljöfordon inom transporter och kollektivtrafik och ställa tydliga miljökrav i upphandlingar kan vi från Göteborgs stad vara med och skapa en marknad för nya tunga miljöfordon vilket även stimulerar forskning och utveckling. Vi fungerar också som testarena för den nya teknik, t ex inom metandiesel, och ser det som en oerhört viktig uppgift, säger Anders Rot som är miljöchef på Trafikkontoret i Göteborgs Stad.

På NGV2013 kommer Anders Roth att prata kring vikten av att skapa en marknad för miljöanpassade fordon och teknik genom lokala initiativ och regelverk. Tunga fordon är en stor del av problematiken kring dålig luftkvalitet och här måste det till nya lagar, incitament och regelverk från nationellt håll för att driva utvecklingen av nya bränslelösningar och miljövänlig teknik framåt, enligt Anders Roth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08