23948sdkhjf

Ökad optimism i Göteborgs Hamn

Svenska importföretag tror att importen till Sverige kommer att öka under de närmaste tolv månaderna. Samtidigt etablerar sig allt fler import lager och logistikcenter i Göteborgs Hamn.
En ny undersökning från organisationen Svensk Handel visar att de svenska importföretagen tror på en positiv utveckling med ökad import under de närmaste tolv månaderna. Mest optimistiska är importörerna av dagligvaror.

Undersökningen visar vidare att Kina, USA och Indien är de länder som företagen tror mest på när det gäller import från länder utanför Europa.

- Vi har direktlinjer till Kina, USA och Indien varje vecka så via oss kan svenska företag nå sina marknader snabbt och smidigt, säger Magnus Kårestedt, vd i Göteborgs Hamn AB.
I hamnens närhet etablerar sig nu allt fler lager och logistikcenter, bland annat för importgods. Förra året etablerade sig RPG Logistics och däckföretaget Amring i Göteborgs Hamn. I december står Schenker Logistics nya 24 000 kvadratmeter stora lager klart. Här kommer kläder och andra konsumentvaror lagras innan de transporteras vidare till till de svenska slutkonsumenterna.

- Utvecklingen slutar inte här, säger Magnus Kårestedt. De kommande åren satsar vi på att möta framtiden genom expansion av just logistikmark. Det finns gott om utrymme för fler aktörer att etablera sig kring hamnen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079