23948sdkhjf

Sandahls tar över Luleå Kombiterminal

Sandahls Goods & Parcel AB har from 1 maj 2013 övertagit driften av Luleå Kombiterminal från Cargonet. Luleå Kombiterminal är Norrbottens läns största terminal för intermodala transporter på järnväg.
Terminalens huvudverksamhet är lyfthantering, lagring, tågtjänster och kringverksamhet kopplade till dessa. Verksamheten utförs på arrenderad mark av Luleå Kommun.

Terminalen har en hanteringsyta på 25 000 kvadratmeter och en lagringsyta på 6 000 kvadratmeter. Anläggningen har tre spår på vardera 630 m med elektrifiering fram till hanteringsytor.

- För Sandahls som idag uteslutande kör kombitrafik i fjärrtrafiken till och från Luleå är detta ytterligare en naturlig utveckling av att förstärka vår verksamhet inom miljövänliga transporter, säger Thord Sandahl, vd i Sandahlsbolagen till Transport & Logistik iDag/Transportnet. Kombiterminalens verksamhet kommer att ingå som en avdelning i Sandahls Goods & Parcel, och platschef för verksamheten är Jan Pettersson.Vår målsättning är att samverkan ska leda till en effektivare och bättre verksamhet både för åkeriet och terminaldriften, som i sin tur ska leda till nya och utökade affärer för båda verksamheterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064