23948sdkhjf

Transatlantic säger upp

Transatlantic omstrukturerar sin organisation för att skapa en större konkurrenskraft och en organisation som är marknadsanpassad. De omedelbara besparingarna förväntas uppgå till cirka 21 miljoner kronor. Totalt beräknas cirka 30 personer beröras av de föreslagna uppsägningarna.
Det innebär bland annat att ytterligare delar av verksamheten centraliseras till Göteborg. Kontoret i Västerås stängs och en stor del av kontorsverksamheten i England flyttas över till Göteborg. Den nyligen etablerade kundserviceavdelningen kommer att utvecklas ytterligare, och process- och affärssystem kommer att optimeras för att erbjuda kunderna en ännu mer effektiv och konkurrenskraftig service och logistik. Processeffektiviseringarna kommer att påverka administrativa funktioner på huvudkontoret och innebära personalnerdragningar.

– Vi ökar vår kostnadseffektivitet och gör denna omstrukturering som ett led i en hållbar och långsiktig strategi,säger Heléne Mellquist, vd på Transatlantics affärsområde Industrial Shipping. Vi går från att vara ett traditionellt rederi till att erbjuda logistiklösningar från dörr till dörr och i takt med denna förändring måste vi också anpassa vår organisation och fartygsflotta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063