23948sdkhjf

Element Logic levererar till XXL i Örebro

XXL Sport & Villmark investerar i AutoStore och EWMS från Element Logic för 4:e gången när de nu expanderar vidare i Sverige med nytt centrallager till hösten.
Sedan starten 2000 har XXL revolutionerat sportbranschen, och är idag den sportkedja som expanderar snabbast i Norden med sina 20 varuhus i Norge och 9 i Sverige.

50% minskning av driftkostnader
En viktig faktor i XXLs framgång, är en högeffektiv och branschledande logistik, där flera års samarbete med Element Logic och investeringar i automatisering har varit av stor betydelse.

– Element Logic levererade vår första AutoStore under 2010, som vi sedan flyttade och sedan har uppskalerat i takt med vår tillväxt. Kort uppsummerat har vi reducerat våra driftkostnader med ungefär 50 procent. Du kan lugnt säga att vi vidareför en succé, när vi nu etablerar oss med Centrallager i Örebro, och använder oss av samma lönsamma koncept som vi har utvecklat tillsammans med Element Logic, säger Geir Nielsen, Nordic Warehouse Manager och medgrundare av XXL

Garanterat effektiv logistik
Succéformeln som ska vidareföras består av det kompakta, effektiva och skalbara AutoStore, Elements egna WMS-modul för optimal styrning av varuströmmen in och ut ur AutoStore, samt automatiserade bansystem för varumottag, expediering/distribution som ska levereras av ITO Gruppen.

– En investering i AutoStore och EWMS från Element Logic är en garanti för en effektiv logistik med en låg kostnadsnivå. Det ger oss stora konkurrensfördelar, och är helt avgörande för att vi ska kunna erbjuda våra kunder kända varumärken till låga priser, säger Geir Nielsen.

Utvecklande samarbete
Element Logic kommer också stärkta ut av samarbetet.

– Önskemål, inspel och krav från XXL har bidragit starkt till att utveckla oss som systemintegrator,. XXL har bland annat varit en pådrivare för optimering av funktioner och processer, samt att deras tuffa krav på snabb implementering gör att vi är i stånd till att genomföra automatiseringsprojekt på branschledande korta frister från uppstart till driftsättning och full drift, säger försäljningschefen i Element Logic, Terje Skjølberg.

– Ja, och så är det ju vi som har visat Element att allt som passar i AutoStore-backen bör hanteras i AutoStore, antingen det är slalompjäxor eller skidvalla, säger Geir Nielsen.

FÖRETAGSFAKTA

XXL Sport & Villmark AS
XXL är sportkedjan som expanderar snabbast i Norden, och har nu 20 varuhus i Norge och 9 i Sverige. Med slagordet "All Sports United" erbjuder de mängder av sport- och friluftsprodukter i stora varuhus, kännetecknat av kända varumärken till låga priser.

Element Logic AS
Element Logic levererar lager- och logistiklösningar som optimerar lagrets prestationer. Med teknisk och processmässig erfarenhet och kompetens, bidrar vi till att göra våra kunder mer lönsamma. Bland annat erbjuder vi WMS (Warehouse Management System) och det unika AutoStore AS/RS (Automated Storage & Retrieval System)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094