23948sdkhjf

De blev transportbranschens eldsjälar

Årets transport och logistikpris delades ut på onsdagen på mässan Logistik & Transport 2013, som hölls på Svenska Mässan i Göteborg.
Priset delades ut i följande fyra kategorier: Årets Entreprenör, Årets Kvinnliga förebild, Årets Materialhanteringslösning och Årets Transportlösning .

Stora Logistik & Transportpriset är ett sammanhållande evenemang som förutom individuella prestationer även premierar branschaktörer som har utmärkt sig för riktigt, riktigt bra transport- och logistikarbete. Ett evenemang där alla delar av branschen kan mötas, utbyta erfarenheter och tillsammans fira framgångarna inom transport- och logistikområdet.

Stora Logistik- & Transportpriset instiftades år 2009 för att främja utvecklingen och premiera branschens eldsjälar. Här är vinnarna:

Årets entreprenör: Roland Johansson , Börjes Logistik & Spedition

Motivering: Roland Johansson äger och driver Börjes Logistik & Spedition AB i Nybro 
– en framgångsrik Europatransportör med huvudkontor i Nybro och tysk filial i Erfurt. Med egna fordon, fasta undertransportörer och ett starkt väletablerat nätverk av samarbetspartners har bolaget både organisationen för komplicerade transportuppdrag och kompetensen för helhetslösningar inom logistik och spedition. Med den egna godsterminalen i Nybro som nav erbjuder bolaget kvalificerade tjänster inom tredjepartslogistik.

Årets kvinnliga förebild : Annika Hildemar , Widrikssons Åkeri, Stockholm

Motivering: Annika Hildemar hade i många år ledande befattningar i Stockholmsbaserade Bengt Hildemar Transport, som startades av hennes far. Hon var under några år bolagets vd. När Widrikssons Åkeri i Stockholm förvärvade bolaget 2012 blev Annika först driftchef för att vid årsskiftet 2012-2013 axla rollen som tillförordnad vd för Widrikssons Åkeri, som efter förvärvet av Hildemar Transport är ett av Stockholms större åkerier med ett 100-tal medarbetare och med en omsättning på cirka 100 miljoner kronor per år. I sin roll som vd leder Annika på ett entusiasmerande sätt en verksamhet som består av godstransporter, logistiktjänster och lagerhantering.

Årets Materialhanteringslösning : Svenska Retursystem

Motivering: Svenska Retursystem har genomfört förändringar i systemet för returhelpallar vilket kommer att gynna dagligvarubranschen som helhet. Färre avgiftstyper och förändrad dygnshyra ska förenkla och effektivisera det befintliga systemet för returhelpallar och samtidigt möjliggöra ett ökat användande av returhelpallar, istället för användandet av EUR-pallar, och med returpallarna därmed effektivisera varuflödena och minska utsläppen
av koldioxid.

Årets transportlösning : Eskilstuna Kombiterminal

Motivering: Eskilstuna Kombiterminal har i konkurrens med ett antal terminaler i Mälardalen utvecklats till en av Sveriges mest kundvänliga och kostnadseffektiva terminaler. Terminalen har två anslutningar till Svealandsbanan för att godståg snabbt ska kunna ankomma och avgå. Eskilstuna Kombiterminal har en kapacitet på 300 000 TEU/år och har haft en genomsnittlig volymökning på 10 procent per år från 2009-2012. Kombiterminalen har ett välutvecklat samarbete med det regionala näringslivet och skolvärlden med exempelvis en yrkeshögskoleutbildninginom logistik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064