23948sdkhjf

Stödjer beslut om cabotageutredning

Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd deklarerar att hon avser att ge ett nytt utredningsuppdrag till Transportstyrelsen. En utredning som ska fokusera på cabotage, klampning och beställaransvar. Sveriges Åkeriföretag har under lång tid påtalat för politiker och beslutsfattare att situationen är oacceptabel och är nöjda med beslutet.
– Detta har vi sagt till politiker under lång tid. EUs och regeringens beslut om utredningar gör att vi är tillfälligt nöjda. Ännu har vi inte sett utredningarna eller resultat av dem, men det är utan tvivel mycket bra att politikerna ser samma verklighet som vi och vill utreda cabotagetransporter. Det är ett steg i rätt riktning, säger Tina Thorsell, Sveriges Åkeriföretag.

Sveriges Åkeriföretags medlemmar ser dagligen åkerier som inte konkurrerar med lagliga metoder, företag som inte betalar ut avtalsenliga ersättningar eller som inte håller hastighetsgränserna.

– Konkurrensen i vår bransch är stenhård även när man håller sig till spelreglerna. När våra medlemsföretag ska konkurrera med dem som inte följer reglerna – då blir de chanslösa. Samma regler måste gälla alla som kör i Sverige, säger Tina Thorsell, kommunikationschef vid Sveriges Åkeriföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047