23948sdkhjf

Dachser vinner terräng i Sverige

Den tyska, globalt verksamma familjeägda transport- och logistikkoncernen Dachser slår för fjärde året i rad rekord i omsättning och antal anställda i Sverige. Företaget fortsätter därmed att ta marknadsandelar från de större aktörerna inom transport- och logistikbranschen.
Det framgår av den svenska årsredovisningen och den nordiska koncernredovisningen för Dachser 2012. Den fortsatta tillväxten hos Dachser sker i kölvattnet av offensiva satsningar på innovativ teknik, nya anläggningar, stora distributionsnät och satsningar på miljöprestanda. Investeringarna gör att Dachser står rustat inför tuffare marknadsförutsättningar och ökad konkurrens, både på den nordiska och europeiska marknaden.

– Våra ansträngningar bär frukt för fjärde året i rad, där vi har ännu ett år med fortsatt ökad omsättning och ett ökat antal anställda, säger Finn Skovbo Pedersen, vd i Dachser Nordics. Den positiva effekten kommer från våra investeringar i tre nya, toppmoderna distributionsterminaler i Skandinavien de senaste fem åren. Till detta kommer ett starkt fokus på användarvänlig högteknologi till kunderna och stora insatser på miljöområdet. Även Dachsers internationella investeringar innebär positiva resultat för våra kunder. Genom flera förvärv under 2012 har Dachser kraftigt byggt ut de europeiska och interkontinentala transport- och logistiknäten.

Dachsers nettoomsättning i Norden har ökat, från 665 miljoner kronor 2009 till 904 miljoner kronor 2012.
Dachsers nettoomsättning i Sverige har ökat, från 179 miljoner kronor 2009 till 263 miljoner kronor 2012.
Antalet medarbetare i Dachser i Norden har ökat, från 301 medarbetare 2009 till 341 medarberare 2012.
Antalet medarbetare i Dachser Sverige har ökat, från 90 medarbetare 2009 till 105 medarbetare 2012.

– Sammantaget avslutar Dachser-koncernen också räkenskapsåret för 2012 med en rekordhög omsättning på totalt motsvarande cirka 45 miljarder svenska kronor (5 miljarder euro) och ett rekordstort antal anställda.

Under 2012 hade Dachser-koncernen en konsoliderad omsättning på motsvarande cirka 40 miljarder svenska kronor (4,41 miljarder euro), vilket är 3,7 procent högre jämfört med 2011. Dachsers personalstyrka har från 2009 till i dag stigit med mellan 10 – 17 procent per år. I slutet av 2012 hade Dachser 21 650 anställda världen över. Av dessa jobbar 8 750 med logistikverksamhet på bolagets internationella kontor. Genom förvärvet av Azkar har Dachsers personalstyrka ökat med 3 000 anställda, därmed är Dachser uppe i 24 650 anställda världen över.

– Många av våra kunder upplevde 2012 som ett ekonomiskt instabilt år, säger Bernhard Simon, talesman för Dachsers styrelse. Under det andra halvåret förvärrades den ekonomiska nedgången i Europa på grund av en försvagning av flygrutter till och från Asien. Ändå lyckades vi fortsätta vår organiska tillväxt och bibehålla en stabil position på marknaden. Som familjeföretag med en långsiktig strategi för planering, antog vi en konjunkturutjämnande strategi 2012 och ökade våra investeringar med 10 procent. Förra året gjorde vi investeringar på närmare 148 miljoner euro, vilket har stärkt vårt logistiska nätverk och krattat manegen för ytterligare tillväxt.

Dachser planerar även betydande expansion av dess europeiska och interkontinentala nätverk under 2013.
– Förvärvet av spanska Azkar och TransUnion ger framförallt nya krafter och möjligheter till ytterligare tillväxt och utveckling, säger Bernhard Simon. Sjö- och flygspeditören TransUnion utökar nätverket med ytterligare kontor i Turkiet, Argentina och Peru. Förstärkt av Dachsers förväntade tillväxt för 2013, och de konsoliderade intäkterna från Azkar och TransUnion, hoppas vi att omsättningen för första gången uppgår till 5 miljarder euro. Integrationen av Azkar och TransUnion sker snabbt. Motivationen hos de lokala kontoren är otroligt hög och vi har börjat året med en god känsla för dynamik och entusiasm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079