23948sdkhjf

Startar plattform för logistikforskning

Logistik blir alltmer centralt för handelsföretagen. Nu startar Relog i samarbete med stad, universitet, och näringsliv i Helsingborg en ny forskningsplattform. Satsningen innebär ökade möjligheter att utveckla forskningen kring handelslogistik och citylogistik.


Utgångspunkten är logistikens ökade betydelse för handeln. Helsingborg är en handelsstad och ett logistiskt nav för varor och transporter. Helsingborgs Hamn har utvecklats till Sveriges näst största containerhamn, vilket ställer höga krav på forskning och utveckling inom logistikområdet.

– Helsingborg har många stora logistik- och handelsföretag, och det är självklart att göra satsningen här. Campus Helsingborg är väl integrerat med näringslivet och det finns en gemensam ambition att utveckla regionen, säger Daniel Hellström, forskningsledare för Relog och docent vid Lunds universitet.

Helsingborgs stad har identifierat logistik som ett prioriterat område för forskning och högre utbildning. Karaktären på stadens näringsliv har varit ett avgörande skäl till etableringen av utbildning och forskning inom logistik i Helsingborg.

– Det är strategiskt viktigt för Helsingborgs utveckling att Campus Helsingborg växer med fler studenter och mer forskning. Satsningen inom logistikområdet stärker Helsingborgs roll som logistiknav och kommer att skapa många spännande synergier med stadens näringsliv, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg stad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093