23948sdkhjf

Sigurd Anderssons avvecklar DHL-trafik

Sigurd Anderssons Falkenberg avvecklar sin DHL-trafik och varslar 14 anställda om uppsägning. Sigurd Anderssons Falkenbergs DHL-trafik omfattar linjetrafik mellan Halland och Skåne samt mellan Halland och Göteborg. Bolaget har utfört denna trafik med 10 lastbilar och 14 anställda.
– Det är benhård konkurrens när det gäller godstransporter med lastbil utmed hela Västkusten, säger Torbjörn Andersson, vd i Sigurd Anderssons Falkenberg till Transport & Logistik iDag/Transportnet. Detta har medfört att DHL:s fraktpriser och ersättningar till sina åkerier har sänkts till nivåer som gör att det är omöjligt för oss att fortsätta med denna trafik.

Sigurd Anderssons Falkenberg är ett av Hallands äldsta åkerier som startades av Torbjörn Anderssons farfar Sigurd Andersson 1927. Några år senare började åkeriet utföra transporter för dåvarande ASG, det vill säga det som i dag är en del av DHL.

– Vi kommer framöver att helt koncentrera vår verksamhet på transporter samt på lagrings- och logistikuppdrag för egna direktkunder, säger Torbjörn Andersson. Vi förfogar i dag över lager- och logistikanläggningar med en invändig yta av 4 000 kvadratmeter.

Sigurd Anderssons Falkenberg är det andra åkeriet på kort tid som upphör med transporter för DHL. Tidigare under våren tillkännagav Gunnar Johansson & Co i Hamburgsund att de avvecklar all sin DHL-trafik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065