23948sdkhjf

Lastas i konkurs – engelsmän tar över

Efter konkursen nyligen i det ursprungliga danskbaserade Lastas A/S. fortsätter verksamheten nu i ett nytt bolag. Lastas har dels sålt dotterbolaget Lastas Trucks, dels har Lastas A/S namnändrat till Holdingselskabet af 8 maj 2013 A/S, efter att bolaget samma dag begärde sig själv i konkurs.
Bakgrunden är att egenkapitalet inte kunde återupprättas, samtidigt som att Lastas under innevarande år räknade med ett underskott på mer än 100 miljoner kronor.
Det är ett dotterbolag till brittiska Kel-Berg Trailers and Trucks Ltd, som är Lastas eget trailerfabrikat, som övertar bolaget Lastas Trucks Danmark A/S. Kel-Berg Scandinavia A/S övertar dessutom rättigheterna till namnet Lastas och kommer att fortsätta nuvarande verksamhet som består av försäljning och uthyrning av DAF lastbilar samt Kel-Berg-trailrar från avdelningarna i Hedensted och Greve i Danmark.
- Vi är mycket glada över att vi lyckades med att kunna medverka till att bevara vår distribution av Kel-Berg trailrar i Danmark och därmed samtidigt säkra arbetstillfällen, säger Ronnie Verner, direktör i Kel-Berg Trailer & Trucks Ltd.
Kel-Berg Trailer & Trucks Ltd. har gått in med friskt kapital i tvåsiffrigt miljonbelopp.
- Kel-Berg har mer än 10 000 trailrar som rullar på danska vägar, övriga Skandinavien och Baltikum, säger Ronnie Verner. Vi har därför en synnerligen stabil marknad i norra Europa och vi är samtidigt också stolta över att vi på detta sätt bidrar till att bevara arbetstillfällena i Lastas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125