23948sdkhjf

Nordanå fick uppdrag åt Coop

Nordanå Transport har erhållit ett mycket stort transportuppdrag från Coop Logistik som inleddes 1 maj 2013.
I en väldigt konkurrensutsatt transportmarknad, kämpar Nordanå Transport AB vidare med nya inslag i sin verksamhet. Sedan hösten 2012 har man lager på Lodgatan i Malmö och i april 2013 flyttade hela Skåneverksamheten till denna adress. Man erbjuder logistiktjänster med moderna klimatsmarta fordon och bra villkor där trafiksäkerhet är en viktig faktor. Ett av företagets stora mål är att minimera verksamhetens klimatpåverkan.

I det nya uppdraget kommer Nordanå Transport att köra 4-7 bilar dagligen för Coop där man kommer att
vara en viktig leverantör av Coops klimatsmarta transporter. Alla bilar som kör för Coop kommer att köras med RME, som är ett alternativt bränsle som halverar koldioxidutsläppen. Att en del av transporterna kommer att köras med tåg, stärker den miljöprofil som kännetecknar transporterna.

– Grundstommen är fyra nya bilar som levererades i februari-mars 2013 och vår personal är mycket engagerade i denna trafik som vi skall leverera till Coop Logistik. Avtalet är ett av de största vi slutit och vi har en förväntad omsättning på 15-20 miljoner kr under avtalstiden, säger Anders Clarén , verksamhetsansvarig på Nordanå Transport AB.

– Vi har känt till Nordanå Transport AB genom transporter de utfört till och från för oss sedan 2011. Vi har valt Nordanå som samarbetspartner för deras kapacitet samt goda flexibilitetför att klara detta uppdrag. Deras kvalitets- och miljömål ligger också i linje med Coops mål vilket även det har varit en viktig faktor, säger Jonas Larsson chef Intransport på Coop Logistik AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066