23948sdkhjf

Han ska se över järnvägsnätet

Gunnar Alexandersson, som tidigare varit vd hos Tågoperatörerna, har fått i uppdrag av regeringen att göra en översyn av järnvägens organisation.

– Syftet med översynen är att föreslå förbättringar av järnvägens organisation som på bästa sätt möter framtidens och resenärernas krav på ett effektivt och hållbart transportsystem, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

Utredningen hänger ihop med de stora förändringar som ägt rum på järnvägsområdet de senaste 25 åren. I ett första steg, som ska avrapporteras senast 15 oktober i år, ska utredaren göra en funktionell beskrivning av järnvägssystemet samt inventera potentiella förbättringsområden. I det andra steget, som ska föregås av ett tilläggsdirektiv, ska utredaren analysera och lämna förslag till hur järnvägens organisation kan förbättras.

Gunnar Alexandersson, ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm, har lång erfarenhet av forskning och utredning inom transportområdet. Senast var han vice vd hos Branschföreningen Tågoperatörerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078