23948sdkhjf

Fem priser till Grace

M/S Viking Grace, Viking Lines nya fartyg, har belönats i fem olika kategorier i tävlingen Shippax Awards. I år gick tävlingen av stapeln 23-25 april på M/S Pride of Rotterdam, som trafikerar mellan Rotterdam och Hull.


– År 2009 fick vi pris för Viking XPRS exteriör och nu erhöll Viking Grace fem priser varav två gick till varvet och tre till rederiet Viking Line. Detta är ett bevis för att det omfattande arbete våra projektgrupper gjort tillsammans med varvet STX Finland Oy, arkitektbyrån dSign Vertti Kivi & Co samt flera andra, resulterat i någonting helt annorlunda och nytt. Man har åstadkommit en helt ny miljöanpassad upplevelse, som redan hunnit bli världsstandard för många fartyg i världen, säger Kari Granberg, projektchef för M/S Viking Grace.

Grace får priserna som kopplas till följande styrkor: miljökvalitet; fartyget är det första i långtrafik med motorer för dubbla bränslen (gas och diesel), miljökvalitet; fartyget är försett med många energibesparande lösningar
, exteriör design; (LNG tankarna & liten skorsten), proviantlogistiken
, och innovativ design på inredningen.

Grace är det första fartyget i Östersjön och det första stora passagerarfartyget i världen som drivs med LNG (Liquified Natural Gas). LNG som bränslealternativ är världsunikt för ett passagerarfartyg av denna storlek. Genom att använda detta bränsle reduceras kväveutsläpp med 85 procent och utsläppp av växthusgaser med 15 procent. Svavel- och partikelutsläppen är praktiskt taget noll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064