23948sdkhjf

Transportbranschen kan flaggas ut

TV-programmet Uppdrag Granskning blottade stora sprickor i transportnäringens fasad. I ett nyinsatt seminarium tar mässan Logistik & Transport upp debatten och försöker få fram sanningen bakom de frågor som aldrig besvarades i programmet.

Är transportbranschen på väg att flaggas ut precis som sjöfarten? Kan svenska företag inte längre konkurrera med speditörer och åkare från andra länder som dumpar priserna och tvingar chaufförerna in i en social misär? Har politikerna inte förstått konsekvenserna av en europeisk/global arbetsmarknad? Vad kan svenska varuägare och transportköpare själva göra för att motverka social utslagning på våra vägar?

– Det är ett komplext problem som vi ska försöka belysa från alla håll, säger Pär Sandström – ansvarig för innehållet på konferensen.

Han erkänner att det inte varit lätt att få talare att ställa upp. Det är ett känsligt ämne som man vill behandla sakligt, seriöst och utan att leta syndabockar.

– Vi gör oss själva en otjänst om vi inte öppet diskuterar problemet och försöker hitta lösningar, påpekar Pär Sandström som själv gärna ställer upp i debatten. Han har ett mångårigt förflutet som transportköpare (Stadium, Unilever) och har dessutom varit en av medlemmarna i regeringens Logistikforum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143